lunes

FRÉMON / BOURGEOIS




Fins fa poc associava Louise Bourgeois als seus aràcnids gegants i a una munió d’objectes i de figures de formes vagament arrodonides. Fins que vaig trobar a la llibreria Loring art el llibre de Jean Frémont que té per títol Louise Bourgeois. Mujer casa.
Frémont és el director artístic de les galeries Lelong i l’autor d’un gran nombre de monografies i escrits sobre (o també en col·laboració amb) pintors i artistes contemporanis. Però sobre tot és un magnífic escriptor, narrador i poeta del que s’han publicat un parell de llibres al castellà: El jardín botánico, em temo que actualment exhaurit, i La isla de los muertos. Els dos comparteixen personatges i també una lleugera estructura narrativa on el més important, però, són les seves reflexions culturals i el seu estudi del comportament humà. Al meu entendre són dues obres delicioses i molt interessants.
Més per ser un text de Frémont que no pas per tractar de Louise Bourgeois em vaig comprar aquest petit llibre (de butxaca, 110 pàgines). Després de llegir-lo, Bourgeois ha esdevingut per a mi una artista propera, comprensible i apassionant. I també, ja ho veureu, per llogar-hi cadires. Però sobre tot he disfrutat de l’escriptura sensible i intel·ligent de Jean Frémon. Llegiu-lo si podeu. Aquest llibre i altres que trobeu de l’autor.
De res.


He rescatat del bagul d’internet la crítica que Rafael Conte, que d’això en sabia molt, va fer al seu moment de La isla de los muertos.

1 comentario:

  1. Gracias por recomendar este libro y a su autor. Así quizás me pueda reconciliar con Louise Bourgeois, una artista muy potente,cuya obra me atrae y me aterroriza a la vez.

    ResponderEliminar